Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


"Home Plus" ZATVORIO LOKALE, sakrio finansijski izveštaj, a radnici tvrde i da im DUGUJE DVE PLATE

18. novembar 2020. 14:07:14 Pročitano 1009 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kompanija Home plus, koja prodaje kućne potrepštine, zatvorila je lokale. Kompanija se povukla iz tržnih centara, a ključ u bravu stavila je i u ostale radnje. Radnici više nisu na radnim mestima, a na cedilu su ostali i potrošači koji su poručili robu, platili je, ali je nisu i dobili. Kako nezvanično saznajemo, radnicima nisu isplaćene dve plate, a mnogi strahuju i za staž.

Da poslovanje nije išlo kako treba može se zaključiti i iz zvaničnih podataka. Prema podacima APR, kompanija nije objavila finansijski izveštaj za 2019. Za 2018. godinu su prijavili 220 zaposlenih i profit od 824.000 dinara. U 2017. imali su 269 zaposlenih i profit od 3,1 milon dinara. Dobit u 2016. godini bila je 48,8 miliona dinara.

Prema saznanjima "Blic Biznisa" Home plus ima dugovanja i prema drugim firmama sa kojima je sarađivala. Reč je o firmama iz različitih oblasti koje potražuju i po više desetina hiljada evra.

Na zatvorenim lokalima postavlje je i natpis "Izdaje se".

Ova kompanija posluje na tržištu Srbije 20 godina. Svoje objekte ima u u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Od proleća 2017. godine kompanija je promenila ime iz "Home centar" u "Home plus".

Kompanija je na našem tržištu poznata po prodaji širokog asortimana robe za kućne potrepštine, od posuđa do nameštaja.

Izvor: blic.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVesti"100 MILIONA LJUDI SE OSEĆAJU KAO ABORIDŽINI" Borisov: Sprečiti dvostruke aršine u kvalitetu HRANE Na vrh strane