Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Račun u blokadi, „Flaj flaj trevel” i dalje prodaje karte

11. maj 2018. 10:39:21 Pročitano 1366 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Turistička agencija, koja je pre mesec dana promenila ime u „Kofer turs”, dužna 83 miliona dinara. – Oštećeni putnici trebalo bi da se jave turističkoj inspekciji, savetuju iz „Jute”.

Račun kompanije „Flaj flaj trevel”, koja je pre tačno mesec dana promenila ime u „Kofer turs”, u blokadi je već 28 dana, ali i dalje prodaje avio-karte i turističke aranžmane i reklamira se kao jedna od najuspešnijih u jugoistočnoj Evropi. Ova kompanija, koja nije članica Nacionalne asocijacije turističkih agencija „Juta”, prema podacima iz pretrage dužnika u prinudnoj naplati, koje objavljuje Narodna banka Srbije, dužna je 83 miliona dinara.

Prethodnih dana „Juti” su se obratili putnici koji nisu uspeli da iskoriste avionske karte kupljenje u ovoj agenciji, a u ovoj asocijaciji kažu da se plaše da bi uoči turističke sezone ovo ponovo moglo da baci senku na turističku branšu i donese probleme onima koji su koristili usluge „Flaj flaj trevela”.

U međuvremenu je reagovala i turistička inspekcija koja je, kako kažu, dobila dve primedbe na rad ove agencije, koje su se odnosile na avio-karte i koje je rešila. Oni su potvrdili da je u toku preventivna kontrola u ovoj turističkoj agenciji.

Izvor: Politika.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiZbog poskupljenja u januaru, cela Srbija se hvata za glavu: Evo koje su sve cene "otišle gore" Na vrh strane