Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Svečano otvaranje novih prostorija Centra za Zaštitu Potrošača u Senti 14. 09. 2013. god.

01. oktobar 2013. 13:09:34 Pročitano 3591 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zahvaljujući angažovanju Lokalne samouprave, dana 14.09.2013. godine u Senti u ulici Narodne bašte broj 2.  svečano je otvorena nova kancelarija udruženja Centra za zaštitu potrošača Opštine Senta, koje se nalazi u sastavu CEPS-a.

Na otvaranju je učestvovalo je preko 40 zvanica-potrošačkih aktivista iz Sente, kao i najviših predstavnika Lokalne Samouprave, okolnih opština  kao i  gosti iz Mađarske županije Čongrad na čelu sa gospodinom Petrik Šandorom, koji je došao u funkciji  direktora  Vladine Kancelarije za zaštitu potrošača i inspektorijata županije Čongrad,  sa kojom je CEPS potpisao sporazum o saradnji.

 

Kiralj Ištvan, predsednik  Centra,  se zahvalio  svim gostima koji su došli na otvaranje, a posebno predstavnicima Lokalne samouprave koja je omogućila korišćenje prostora za narednih 10 godina.

Opština Senta je shavtila značaj rada organizacija za zaštitu potrošača I pomogla Centru da dobije nove prostorije u centru grada kako bi bili dostupni svim potrošačima.  

Kancelarija će raditi radnim danima od 10-13 i od 17-19 sati a subotom od 10-12 sati.

Dežurni mobilni telefon je na neprekidnom raspolaganju potrošačima sa brojem: 064/ 9657339

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeDešavanjaRadionica Upravljanje projektima Na vrh strane