Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Ministarka Matić za Objektiv otkriva: Ako se ovo dogodi moguće je da se SKI SEZONA otkaže! (VIDEO)

28. decembar 2020. 11:40:41 Pročitano 620 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

O tome kolika je šteta u domaćem turizmu nastala usled pandemije covida-19, kada se očekuje stabilizacija ovog tržišta, kako će izgledati zimska sezona na Skijalištima Srbije, ali i šta su sve lekcije koje smo za ovih deset meseci naučili za naš portal govorila je ministrka Matić.

„Šteta koja je usled pandemije covida-19 ove godine nastala u sektoru turizma u Republici Srbiji procenjena je na oko milijardu evra. S druge strane, iako je ova grana privrede najjače pogođena, ona ima i najveću sposobnost i mogućnost povratka na staro, fleksibilna je i može brzo da odgovori čim se otvore novi uslovi, normalni uslovi za rad i normalni uslovi za putovanja“. Ovo je za portal Objektiv.rs u velikom intervjuu izjavila ministarka za za trgovinu, turizm i telekomunikacije u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić.

Za prihvatanje ove pozicije u vreme kada je turizam jena od najpogođenijih grana privrede u čitavom svetu, u najmanju ruku bilo je potrebno mnogo hrabrosti. Izazovi koji se nalaze pred ministarkom Matić nisu ni najmanje laki, a ona je već od prvog dana svohg mandata posvećena njihovom prevazilaženju.

O tome kolika je šteta u domaćem turizmu nastala usled pandemije covida-19, kada se očekuje stabilizacija ovog tržišta, kako će izgledati zimska sezona na Skijalištima Srbije, ali i šta su sve lekcije koje smo za ovih deset meseci naučili za naš portal govorila je ministrka Matić.

VIDEO

Izvor: objektiv.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiBez rominga pet zemalja regiona Na vrh strane