Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Nezaboravni ukusi Srbije

18. maj 2018. 10:24:46 Pročitano 2661 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dana 16.05.2018. godine u Konaku knjeginje Ljubice, kompanija Coca-Cola Srbija inspirisana srpskom kulturonom tradicijom i starim uskusima naše zemlje, kroz projekat Nezaboravni ukusi Srbije predstavila je jela iz cele zemlje i spojila ukus tradicionalog i modernog.

Sa željom da vrati stara jelan na savremenu tršesu uputili su se u gastro avanturu kroz Vranje, Leskovac, Bojnik, Pirot, Aleksinac, Potpeće, Lig, Rogljevo, Vršac, Zrenjanin, Debeljaču, Belo blato I Sumrakovac kod Boljevca. Zabeležena su od zaborava i sačuvana autentiča jela poput šunudla, samsa sa trljancom, pitija od boba, bungura i mnoga druga jela koja možete ispratiti preko YouTube kanala Coca-Cole. 

Dana 19. maja u Noći muzeja posetioci mogu i lično doživeti deo tradicije nekadašnje Srbije u Konaku knjeginje Ljubice, jer se Coca-Cola nije zadržala samo na zaboravljenim jelima već je inapiraciju pronašla I u starim zanatima. Posetioci je prvi put u Beogradu moći da vide unikatne pletene, tkane, heklane I štrikane bilborde, koje su izradile žene iz različitih krajeva Srbije.

Navedenom skupu ispred Centra potrošača Srbije, prisustvovala je predsednica Vera Vida i pravni savetnik, Jelena Vukašinov.

 

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeDešavanjaNezaboravni ukusi Srbije Na vrh strane