Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Saopstenje i apel Ministarstva poljoprivrede i zastite zivotne sredine

02. jul 2015. 08:53:04 Pročitano 2433 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zaplenjeno 3 tone mesa u dve ilegalne klanice.

U toku je vanredna službena kontrola veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, koja uz asitenciju MUP-a - Odeljenja za privredni kriminal, traje od prošlog petka.

Ilegalni objekti za klanje i preradu otkriveni su u Pančevu i naselju Crepaja, gde je zaplenjeno preko 3000 kg mesa i proizvoda od mesa. Sva zaplenjena količina mesa i proizvoda od mesa, biće na propisan način neškodljivo uništena, dok će protiv lica zatečenih u nelegalnim radnjama biti pokrenut odgovorajući zakonski postupak kod nadležnog suda.

Vlasnici ilegalnih klanica nameravali su da meso i proizvode od mesa stave u javni promet, što je važećim zakonskim propisima zabranjeno. 

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine ovom prilikom apeluje na građane da pomognu u otkrivanju ilegalnih klanica i da sva saznanja koja imaju o ovakvim i sličnim slučajevima odmah prijave nadležnim organima koji će u najbržem roku izaći na teren.

 

Republika Srbija

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

01. jul 2015. godina

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiKako nas varaju: usporedili smo poznate proizvode za zapadno i istočno tržište! Na vrh strane