Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Raška: Zaplenjene dve tone ilegalnog pilećeg mesa

16. april 2015. 07:31:12 Pročitano 2372 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BEOGRAD - Veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, u saradnji sa pripadnicima policije, zaplenila je na putu iz Leposavića prema Raškoj više od dve tone pilećeg mesa, ilegalno prevoženog u kombi vozilu.

U kombiju, kojim je upravljao vozač iz Novog Pazara, sinoć je pronađen 171 paket smrznutih pilećih bataka (težine po 15 kilograma), odnosno 2.565 kilograma mesa sa deklaracijom na stranom jeziku i bez prateće dokumentacije, navedeno je u saopštenju ministarstva.

U istom vozilu pronađeno je i 15 paketa zamrznutog belog pilećeg mesa (težine po 12 kilograma), odnosno 180 kilograma mesa, poreklom iz Brazila, sa stranom deklaracijom i bez prateće dokumentacije.

Roba je kupljena na teritoriji Kosova i Metohije, a transportovana je radi dalje prodaje za Novi Pazar.

Pileće meso koje je veterinarska inspekcija oduzela kao nebezbedno za ishranu ljudi biće uništeno na neškodljiv način.

Protiv fizickog lica koje je učinilo prekršaj, bice pokrenut odgovarajuci zakonski postupak kod nadležnog suda, ističe se u saopštenju.

Izvor: Novosti.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiTV pretplata mora pasti na sudu Na vrh strane