Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


SLUČAJ PUTNIKA AGENCIJE SAB: Isplata štete za 2.216 aranžmana

10. septembar 2018. 11:34:08 Pročitano 2298 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

ISPLATA štete putnicima "SAB travela" i "Džez travela" koji su, greškom ovih turističkih agencija, ostali bez plaćenog letovanja, počinje sledećeg petka, 14. septembra, najavila je osiguravajuća kuća DDOR Novi Sad.

 

- Do predviđenog roka primili smo ukupno 2.216 odštetnih zahteva, od toga 1.986 od strane oštećenih putnika "SAB travela" i 230 oštećenih putnika "Džez travela" - ističu u ovom osiguravajućem društvu. - DDOR osiguranje je obezbedilo sve potrebne kapacitete da obrada ovako velikog broja pojedinačnih zahteva bude završena na najbrži mogući način, te vas informišemo da smo najveći broj primljenih zahteva obradili. U toku su poslednje provere dostavljene dokumentacije, kao i ispravka i kompletiranje podataka koje smo dobili.

U ovom društvu ističu da su, poređenjem zapisnika Turističke inspekcije i evidencije pristiglih zahteva, utvrdili da za nešto više od 250 aranžmana koji nisu realizovani po zapisniku Turističke inspekcije, nisu dobili zahteve za naknadu.

- Pozivamo oštećene putnike koji još uvek nisu podneli odštetne zahteve, da to učine što pre, kako bismo mogli da kompletiramo našu evidenciju - ističu u DDOR-u, napominjući da nedostajuće prijave neće usporiti ili zaustaviti proces obračuna i isplate naknade oštećenim putnicima.

Isplata će biti započeta po završetku obrade svih odštetnih zahteva i završenom obračunu naknada za svaki pojedinačni aranžman, a proces počinje sledećeg petka.

PREVARENI

Agencija "SAB travel" je, u julu, "preko noći" otkazala polaske za 2.249 putnika koji su im prethodno uredno platili turističe aranžmane. Nedugo potom, bez unapred plaćenog letovanja ostalo je i stotinak putnika čačanske agencije "Džez travel". Oni su doslovce bili vraćeni posle nekoliko pređenih kilometara ka svom odredištu u Grčkoj.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiSvaka druga jabuka otrovna? Na vrh strane