Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Promocija Monografije "Gospodin mangup"

17. mart 2017. 10:41:37 Pročitano 2953 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dana 9.03.2017. godine u pozorištu Atelje 212, održana je promocija knjige o Draganu Nikoliću.

Ovu biografiju priredila je novinar Radmila Stanković, a sve na inicijativu generalnog direktora strateškog poslovnog područja kafa Atlantic grupe, gospodina Bele Andreja.  Kako je Centar potrošača Srbije imao priliku da sarađuje sa Grand kafom otuda i poziv za prisustvovanje na predstavljanju ove monografije.

U monografijii, u izdanju Lagune, svoje priče i sećanja na Dragana Gagu Nikolića, ispričali su između ostalog, pozorišni kritičar Aleksandar Saša Milosavljević, filmski kritičar Milan Vlajčić, dramaturg Predrag Perišić, pisac i akademik Dušan Kovačević, reditelj Dejan Mijač i drugi istaknuti umetnici.

Bila je izuzetna čast prisustvovati kratkoj retrospektivi onog što je ovaj legendarni glumac tokom svoje karijere uradio, kojom je ujedno i obeležena godišnjica od smrti ovog velikog umetnika.

Predstavljanju monografije "Gospodin mangup" ispred Centra potrošača Srbije prisustvovala je Ana Velev.

 

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeDešavanjaNezaboravni ukusi Srbije Na vrh strane