Odštampajte ovu stranicu

Koliko potrošači čitaju deklaracije?

14. maj 2016. 09:41:28 Pročitano 2599 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prokuplje - Predsednica Organizacije potrošača Prokuplje, Snežana Apostolović, organizovala je tribinu povodom istraživanja na temu šta čini ishranu i o čemu vodimo računa kada kupujemo hranu.

Prema rečima predsednice Centra potrošača Srbije, Vere Vida, upitnik koji su popunili učesnici tribine omogućava da što bliže saznamo koliko razumemo sadržaje i značenje nutritivnih tablica  na proizvodima.

U okviru diskusije  zaključeno je da Prokupčani jedu prilično zdravu hranu, uglavnom iz domaće proizvodnje, za razliku od stanovnika velikih gradskih sredina koji su prinuđeni da hranu nabavljaju u supermarketima.

-Danas smo u Prokuplju, kao i u još sedam gradova organizovali anonimnu anketu kako bi prikupili podatke o tome kakve su nam navike u israni, šta podrazumevamo pod zdravom ishranom i kako  biramo namirnice koje kupujemo. Takođe nas zanima koliko građani  čitaju deklaracije na proizvodima  i koliko razumeju ono što  na njima piše, kazala je psihoterapeut Ružica Madžarević.

Prema njenim rečima,  Centar potrošaća Srbije će na osnovu  analize  ovog istrađivanja  organizovati  određene akcije  u cilju edukacije građana  o ovoj temi.

Izvor: expres.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS