Odštampajte ovu stranicu

Čačanin pukao pare za kupovinu preko neta, a kad mu je stigla pošiljka - samo što se nije onesvestio

21. jul 2015. 17:00:18 Pročitano 2394 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Čačanin Zoran Č. je sa sinom pokušao da kupi novi procesor za kompjuter, ali umesto elektronskog dela, na kućnu adresu mu je stigla spretno upakovana - šmirgla. Zoran sada pokušava da spreči druge ljude da nasednu na prevaru koja ga je ojadila za 170 evra.

- Sin je putem interneta tražio nov procesor, i našao ga je kod jednog prodavca iz Bosne, na jednom sajtu za prodaju. Oni su se putem telefona dogovorili da, umesto pune cene, moj sin njemu pošalje svoj stari procesor i još 90 evra, a za uzrvat će mu ovaj poslati nov procesor. Mi smo sve to poslali, a onda nam je stigao paket u kom je bilo ovo parče šmirgle - tvrdi Zoran.

 

 

 

Procesor koji je Zoran želeo da kupi, Foto: privatna arhiva

Njegov sin je otputovao u Bjeljinu i na licu mesta sve prijavio policiji, a kao jedan od dokaza priložena je i slika očigledno najskupljeg parčeta šmirgle svih vremena.

Od kad se to deslo, Zoran neprestalno pokušava da dobije prodavca I. Č. iz Sarajeva, ali se ovaj ne javlja ni na telefon ni na Vajber, preko kojeg su komunicirali prilikom dogovaranja kupovine.

Prevarant pokušava i da izda stan, Foto: privatna arhiva

- Pokušavamo sve vreme da ga dobijemo. Iako je dostupan, ne prihvata pozive i ne diže sklušalicu. Ojadio nas je za oko 170 evra, nadamo se da će policija uraditi svoje, ali i da ćemo uspeti da ga sprečimo da prevari još nekoga na isti način. Naime, isti čovek na raznim portalima prodaje sve i svašta, a između ostalog navodno i izdaje stan, što takođe može biti prevara - tvrdi Zoran.

Prevarant se na forumima i sajtovima uglavnom predstavlja pseudonimima, a najčešći su iLexinho i GeeeeeeeK. Redakcija "24 sata" je pokušača da stupi u kontakt sa prevarantom, ali ni nama nije odgovarao na pozive.

Izvor: 24sata.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS