Odštampajte ovu stranicu

Pojeftinjuje roming od jula

05. maj 2015. 13:14:28 Pročitano 2148 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sporazum o snižavanju cena rominga između Crne Gore, Srbije, Makedonije i BiH je u krajnjoj fazi implementacije, a početak primene planiran je za kraj juna, saopštilo je crnogorsko ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije.

Regulatorne agencije sve četiri države, potpisnice Sporazuma, donele su odluke o snižavanju cena rominga u svojim državama, koje se po principu reciprociteta primenjuju međusobno na zemlje potpisnice, saopštili su predstavnici Ministarstva.

Predstavnici Ministarstva su naveli da je donošenje odluka usledilo nakon dogovornih sastanaka regulatornih agencija, koje su i inicirale potpisivanje Sporazuma o romingu i zadužene su za njegovu implementaciju i realizaciju. Oni su precizirali da bi prvo sniženje cena rominga trebalo da stupi na snagu 30. juna i da traje jednu godinu, odnosno do 30. juna naredne godine.

Iz Ministarstva je navedeno da je odlukama predviđeno fazno snižavanje cena rominga, kao što je to slučaj u zemljama EU, zaključno sa junom 2017. godine.

Sporazum o sniženju cena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama potpisali su krajem septembra prošle godine predstavnici nadležnih ministarstava Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije u Budvi.

Izvor: Novosti.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS