Odštampajte ovu stranicu

Raška: Zaplenjene dve tone ilegalnog pilećeg mesa

16. april 2015. 07:31:12 Pročitano 2224 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BEOGRAD - Veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, u saradnji sa pripadnicima policije, zaplenila je na putu iz Leposavića prema Raškoj više od dve tone pilećeg mesa, ilegalno prevoženog u kombi vozilu.

U kombiju, kojim je upravljao vozač iz Novog Pazara, sinoć je pronađen 171 paket smrznutih pilećih bataka (težine po 15 kilograma), odnosno 2.565 kilograma mesa sa deklaracijom na stranom jeziku i bez prateće dokumentacije, navedeno je u saopštenju ministarstva.

U istom vozilu pronađeno je i 15 paketa zamrznutog belog pilećeg mesa (težine po 12 kilograma), odnosno 180 kilograma mesa, poreklom iz Brazila, sa stranom deklaracijom i bez prateće dokumentacije.

Roba je kupljena na teritoriji Kosova i Metohije, a transportovana je radi dalje prodaje za Novi Pazar.

Pileće meso koje je veterinarska inspekcija oduzela kao nebezbedno za ishranu ljudi biće uništeno na neškodljiv način.

Protiv fizickog lica koje je učinilo prekršaj, bice pokrenut odgovarajuci zakonski postupak kod nadležnog suda, ističe se u saopštenju.

Izvor: Novosti.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS