Odštampajte ovu stranicu

Pejpal konačno funkcioniše u Srbiji

14. april 2015. 08:02:24 Pročitano 2590 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pejpal je sinoć ponovo omogućio naplatu putem ovog servisa, pa korisnici iz Srbije konačno mogu da uživaju u njegovom punom kapacitetu.

Vest da Pejpal ponovo radi u Srbiji večeras se raširila društvenim mrežama, a kako su se ove informacije pojavljivale ranije i nisu bile tačne, testirali smo da li zaista funkcioniše.

- Testirali smo i uverili se da funkcioniše sve za fizička lica, za pravna još nismo sigurni - kaže Zoran Torbica iz Centra za razvoj interneta.

On dodaje da je odlično što Pejpal konačno funkcioniše u našoj zemlji bez problema.

- Ovo je fenomenalna stvar i novi zamah za fizička lica, mikro i srednja preduzeća, jer sada mogu da primaju i šalju novac bez problema. Zakon i podzakonska akta sada moraju da se promene kako bi se pojednostavila procedura slanja i primanja robe preko interneta, jer nema poente ako smo skuplji u odnosu na druge zemlje. Upravo ćemo o tom problemu uskoro pričati na konferenciji “Nova energija” - rekao je Torbica.

Pejpal u Srbiji je počeo da posluje u aprilu 2013. godine, a u julu ove godine omogućeno je da rezidenti preko tog servisa vrše naplatu iz inostranstva i plaćanje prema inostranstvu u devizama. Iako se o tome dugo pričalo, ovaj servis u svoje valute još nije stavio dinare.

Izvor: Blic.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS