Odštampajte ovu stranicu

U ilegalnoj klanici zapljenjeno 8 tona živinskog mesa

05. mart 2015. 14:22:47 Pročitano 2546 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Saopštenje Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, doneto 05.03.2015. godine o akcijama otkrivanja ilegalnih klanica, koje su sprovedene 04.03.2015. godine.

U nastavku opsežne akcije otkrivanja ilegalnih klanica, vanrednom službenom kontrolom veterinarske inspekcije Sremskog upravnog okruga i inpektora Uprave za veterinu, juče je u Belegišu, zaplenjeno 8 tona živinskog mesa.

Tokom kontrole utvrđeno je da se u neregistrovanom objektu (garaža porodične kuće, koja je data u zakup Budai Janošu), obavljalo rasecanje, prerada i pakovanje živinskog mesa. Zatečena je mašina za mlevenje mesa i komora za dubinsko zamrzavanje. U trenutku službene kontrole zatečeno je i petoro radnika u obavljanju rasecanja, mlevenja, pakovanja i distribucije svežeg i zamrznutog živinskog mesa, koji su po izjavi prisutnih lica, angažovani od strane Budai Janoša, koji se do momenta završetka inspekcijske kontrole i pečaćenja predmetno kontrolisanih prostorija, nije pojavio na licu mesta.

Tokom detaljnog pregleda svih prostorija od strane veterinarske inspekcije i njihovog pretresa od strane policije, utvrđeno je da se u prostoriji nalazi oko 8.000 kilograma živinskog mesa i iznutrica, koje nisu propisno obeležene i uslovno čuvane. Prisutna lica na uvid nisu moga da pruže dokaz o poreklu, niti bilo kakav dokaz o zdravstveno higijenskoj ispravnosti živinskog mesa. 

Veterinarska inspekcija zaplenila je celokupnu količinu živinskog mesa koja će biti neškodljivo poništena. Predmet i procesuiranje lica u ovom krivičnom delu ugrožavanja javnog zdravlja pruzelo je Osnovno Javno tužilaštvo i Odeljenje za privredni kriminal MUP-a.

Apelujemo na građane da pomognu u otkrivanju ilegalnih klanica i da sva saznanja koja imaju o ovakvim i sličnim slučajevima odmah prijave nadležnim organima koji će u najbržem roku izaći na teren.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS