Odštampajte ovu stranicu

Pošta Srbije: Nova prevara, zloupotreba kurirske službe Post Express

13. avgust 2021. 10:50:05 Pročitano 587 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pošta Srbije upozorila je korisnike na novu prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe Post Express, napominjući da je u pitanju fišing prevara, odnosno pokušaj krađe podataka građana čija su meta korisnici aplikacije WhatsApp i nekih sajtova za kupoprodaju.

Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici Post Express usluge, koja nije u vlasništvu Pošta Srbije, a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica, upozorili su u saopštenju.

„Ističemo da ni Pošta Srbije, ni Post Express ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke“, poručuju iz tog javnog preduzeća.

U sklopu mera koje preduzima na sprečavanju i otkrivanju prevarnih aktivnosti, Pošta Srbije obavestila je i MUP Srbije – Odeljenje za visokotehnološki kriminal kako bi preduzeli mere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela.

Građane pozivaju da se, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, obrate Кontakt centru Pošta Srbije, čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788 na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Izvor: n1info.com

Neda Spasić

Najnovije od Neda Spasić