Odštampajte ovu stranicu

Od sutra prijava za dodatne vaučere za odmor u Srbiji

06. jul 2021. 10:45:44 Pročitano 464 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Građani će od sutra moći da se prijavljuju za dodatne vaučere za odmor u Srbiji, objavilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Za ove vaučere je obezbeđeno 150 miliona dinara a kako je izjavila resorna ministarka Tatjana Matić vaučeri će moći da se potroše u 2.230 ugostiteljskih objekata i to do 20. novembra.

Prema ministarkinim rečima najveće interesovanje za prethodnu dodelu vaučera je bilo za Sokobanju, Zlatibor, Vrnjačku banju, Sijarinsku banju, Ribarsku banju, Gornju Trepču, Banju Vrujci, Kopaonik, javlja Tanjug. Ministarka je podsetila da je ove godine prvo bilo odobreno 100.000 vaučera ukupne vrednosti 500 miliona dinara, a zatim još dodatnih 100 miliona dinara za ovu svrhu.

Najnovija tranša je zapravo treća po redu i njome je odobreno 30.000 vaučera, vrednih 150 miliona dinara. „Resorno ministarstvo je odgovorilo na veliko interesovanje građana i ova podsticajna mera u vidu turističkih vaučera veoma će značiti kako građanima, tako i oporavku i razvoju domaćeg turizma u post-kovid periodu”, navela je ministarka Tatjana Matić.

Izvor: politika.rs

Neda Spasić

Najnovije od Neda Spasić