Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Delez povukao susam iz prodaje

03. februar 2021. 10:35:39 Pročitano 877 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Delez Srbija je iz svih maloprodajnih objekata povukao proizvod privatne robne marke Premia susam seme od 100 grama, proizvođača Moravka Pro d.o.o, jer su dodatne analize pokazale prisustvo spornog jedinjenja etilen oksid u tom proizvodu, saopštio je danas Delez Srbija.

Kompanija je navela da je, po dobijanju informacije o globalnoj situaciji sa spornim jedinjenjem u susamu, samoinicijativno sprovela dodatnu laboratorijsku analizu proizvoda privatne robne marke Premia.

U Delezu kažu da je odluka o opozivu i povlačenju svih spornih serija doneta nakon što su rezultati analize pokazali prisustvo jedinjenja etilen oksid u proizvodu, javlja Tanjug.

Delez Srbija je pozvala kupce koji su u proteklom periodu kupovali Premia susam seme 100 grama u Maksi, Mega Maksi, Tempo i Šop & Go prodavnicama sa bilo kojim datumom isteka roka trajanja u 2022. godini da taj proizvod, sa ili bez fiskalnog računa, vrate u narednih 14 dana u maloprodajni objekat gde je proizvod kupljen i tom prilikom biće im vraćen novac.

Navodi se da kompanija Delez Srbija ozbiljnu pažnju poklanja kontroli kvaliteta i bezbednosti, a kako bi u potpunosti bila sigurna u ispravnost proizvoda, zajedno sa akreditovanim laboratorijama kontinuirano sprovodi i obimna dodatna laboratorijska ispitivanja.

Izvor: politika.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiOd danas pojedine apoteke u Srbiji dobiće maske za zaštitu od aerozagađenja Na vrh strane