Odštampajte ovu stranicu

"Crni petak" ili po srpski "Black Friday"

27. novembar 2020. 14:25:34 Pročitano 1049 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kao I svake godine i ove potrošači željno i sa nestrpljenjim čekaju “Crni petak” ili kako se I kod nas sada odomaćio izraz “Black Friday”

Poznato je da je ovo period velikih popusta i akcija, barem je tako predstavljeno od strane trgovaca kroz reklame koje nas bombarduju skoro pa od početka meseca novembra.

A šta se zapravo nudi i šta zaista da očekujemo?

Mnogi od njih nude popuste samo na određene artikle ili deo asortimana.

Što se tiče odevnih predmeta I obuće, popusti najčešće idu oko 20%, što se tiče tehnike, mobilnih telefona I bele tehnike, popusti idu i do 50%.

Ovo zvuči vrlo primamljivo, iako u zemljama u okruženju popusti dosežu I mnogo jači procenat. Problem može da se krije u tome što nažalost mnogi trgovci ovo vide kao savršenu priliku da “očiste” svoje magacine od robe koja se nije prodala tokom godine, I čije stanje može biti diskutabilno.

Naravno, ovo ne važi za sve trgovce, ali zato i ove godine apelujemo na potrošače da povedu računa prilikom kupovine, kao I da ne kupuju stihijski i ako je Crni petak upravo namenjen ovakvoj kupovini.

Mnogi trgovci će  Crni petak produžiti I na vikend, a neki I na celu iduću nedelju. 

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS