Odštampajte ovu stranicu

"Home Plus" ZATVORIO LOKALE, sakrio finansijski izveštaj, a radnici tvrde i da im DUGUJE DVE PLATE

18. novembar 2020. 14:07:14 Pročitano 1010 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kompanija Home plus, koja prodaje kućne potrepštine, zatvorila je lokale. Kompanija se povukla iz tržnih centara, a ključ u bravu stavila je i u ostale radnje. Radnici više nisu na radnim mestima, a na cedilu su ostali i potrošači koji su poručili robu, platili je, ali je nisu i dobili. Kako nezvanično saznajemo, radnicima nisu isplaćene dve plate, a mnogi strahuju i za staž.

Da poslovanje nije išlo kako treba može se zaključiti i iz zvaničnih podataka. Prema podacima APR, kompanija nije objavila finansijski izveštaj za 2019. Za 2018. godinu su prijavili 220 zaposlenih i profit od 824.000 dinara. U 2017. imali su 269 zaposlenih i profit od 3,1 milon dinara. Dobit u 2016. godini bila je 48,8 miliona dinara.

Prema saznanjima "Blic Biznisa" Home plus ima dugovanja i prema drugim firmama sa kojima je sarađivala. Reč je o firmama iz različitih oblasti koje potražuju i po više desetina hiljada evra.

Na zatvorenim lokalima postavlje je i natpis "Izdaje se".

Ova kompanija posluje na tržištu Srbije 20 godina. Svoje objekte ima u u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Od proleća 2017. godine kompanija je promenila ime iz "Home centar" u "Home plus".

Kompanija je na našem tržištu poznata po prodaji širokog asortimana robe za kućne potrepštine, od posuđa do nameštaja.

Izvor: blic.rs

Neda Dimitrijević

Najnovije od Neda Dimitrijević