Odštampajte ovu stranicu

ČUDESNO! FRANCUSKI BIOLOZI NAPRAVILI VEGANSKA JAJA: Uskoro se mogu očekivati u supermarketima?!

12. februar 2020. 11:06:14 Pročitano 1407 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ova jaja će svoje mesto naći na tržištu čim testovi dobiju zeleno svetlo kako bi bilo garantovano da su nutritivno održiva.

Dve Francuskinje smislile su revolucionarnu vegansku zamenu za jaja. Čudesna jaja stvorili su biolozi Pariske škole za industrijsku biologiju. Da li ste spremni da zamenite kokošja jaja ovom opcijom?

Mogu li se koristiti na isti način kao i kokošja jaja? Kako mirišu? Kakvog su ukusa?

- Ključni se sastojci i dalje se formiraju i uskoro će biti otkriveni. Istraživanje se prvenstveno odnosilo na mahunarke. Problem s kojim se sad suočavamo jeste pronalazak tačne ravnoteže sastojaka kako bismo kreirali pravu formulu - rekle su glavni biolozi Filipin Soulrez i Šerilina Tavisuk.

 

Ova jaja će svoje mesto naći na tržištu čim testovi dobiju zeleno svetlo kako bi bilo garantovano da su nutritivno održiva.

- Naš je cilj da jaja budu spremna za tržište sredinom 2020. godine.

Masti i proteina je za oko 10 odsto manje nego u kokošjim jajima, manje su kalorična od kokošjih i sadrže dijetalna vlakna.Osim toga, njihov ukus je sumporastiji od kokošjih.

- Kada smo počeli s kreiranjem veganskih jaja, najkomplikovanije je bilo napraviti jaja koja će pri kuvanju reagovati isto kao i kokošja. Kokošja se jaja koriste na toliko različitih načina, što otežava proces kopiranja.

Izvor: zastitnikpotrosaca.rs

Neda Dimitrijević

Najnovije od Neda Dimitrijević