Odštampajte ovu stranicu

Samo pet autobuskih stanica dobilo licencu

21. februar 2018. 18:23:54 Pročitano 2138 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je do sada od 100 autobuskih stanica u Srbiji samo pet dobilo licencu.

Sve autobuske stanice koje do 12. februara nisu podnele zahtev za dobijanje licence neće moći da obavljaju delatnost niti da naplaćuju usluge sve dok ne dobiju potreban sertifikat.

Kako je rekla Mihajlović, pre dve godine su donete izmene zakona koji je propisao da se do 19. februara ove godine pribavi licencu.

„Imali su dve pune godine da podnesu zahtev za licencu, a tek sad su krenuli da podnose nepotpune zahteve i tako se desilo da je samo pet njih ispunilo zakonom predviđene obaveze”, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara.

Svi koji su podneli zahtev su dobili detaljno objašnjenje kako mogu da ispune zakonske uslove.

Stanice mogu da funkcionišu sa privremenom dozvolom koju su dobile zato što su podnele zahtev.

Mihajlović je poručila da se sve to radi da bi građani imali tačan red vožnje, ko ih vozi i kojim autobusima, što je sve propisano zakonom. Dodala je da bi kol centre trebalo da naprave opštine i gradovi i da će ministarstvo pomoći koliko god može.

(Tanjug)

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS