Odštampajte ovu stranicu

Pušači spremite pare: Ove cigarete poskupljuju prve, i to samo za par dana!

25. januar 2018. 08:51:14 Pročitano 3913 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pušači cigareta koje proizvodi kompanija "Imperijal tobako" od 12. februara plaćaće 10 dinara više za svaku paklu. Do povećanja cena doći će zbog uvećanja specifične akcize od Nove godine za dinar i po po pakli koja se po akciznom kalendaru menja dva puta godišnje.

Zbog ovoga će država proizvođačima, po pakli od sada uzimati 67 dinara. Uz ovo se na svaku paklu zaračunava i proporcijalna akciza od 33 odsto, a na sve to i PDV. Sa uvećanjem nameta, uvećavaju se i drugi nameti za državu, pa su proizvođači prinuđeni da podignu cenu.

"Imperijal tobako" je prvi zatražio povećanje cena, što mu je i odobreno 18. januara.

- Oni su ovog puta prvi povukli nogu za korekciju cena. Sve njihove cigarete biće skuplje za 10 dinara po pakli, izuzev "sobranije", koji će skočiti za 20 dinara, pa će od 12. februara koštati 500 dinara - navodi izvor "Blica" iz Nemanjine 11 i dodaje da očekuju uskoro i zahteve ostalih proizvođača za korekciju cena zbog čega će njihove cene biti bar nekoliko dana jeftinije.

Izvor: Telegraf.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS