Odštampajte ovu stranicu

Sednica Radne grupe Nacionalnog Konventa o EU

13. novembar 2017. 10:44:32 Pročitano 2253 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dana 9. oktobara 2017.  u prostorijama Centra za evropske politike (CEP) održana je sednica Radne grupe Nacionalnog Konventa o EU (NKEU) za Poglavlje 28 (Zaštita potrošača i zdravlja), kojom rukovodi CEP. Sednici su, pored predstavnika organizacija članica Radne grupe, prisustvovali i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i predstavnici Ministarstva zdravlja.

Sednicu je otvorio Dušan Protić, programski menadžer CEP-a i koordinator Radne grupe, a zatim se prisutnima obratio Nebojša Lazarević ,član Užeg pregovaračkog tima zadužen za poglavlja 1, 3 i 28, koji je prisutne informisao o trenutnom stanju, planiranim aktivnostima i procesu koji predstoji otvaranju poglavlja.

Članovi Radne grupe su kao najveće probleme u oblasti zaštite potrošača i zdravlja prepoznali nefunkcionalnost Nacionalnog registra potrošačkih prigovora, koji, iako učinjen dostupnim pre nekoliko godina, i dalje ne može da odgovori na potrebe i zahteve korisnika.

Sednica je završena zaključkom da je potrebno u nadležnim ministarstvima otvoriti više prostora za primedbe i zapažanja predstavnika organizacija civilnog društva, te da će Radna grupa nastaviti da radi na predlozima za rešenja za sve probleme o kojima se razgovoralo na ovom sastanku.

Sastanku je u ime CEPSa prisustvovala i aktivno učestvovala, pravni savetnik Maja Anokić. 

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS