Odštampajte ovu stranicu

Studijska poseta Poljskoj

03. septembar 2012. 04:10:38 Pročitano 3374 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U organizaciji Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, a uz vođstvo glavog eksperta za zaštitu potrošača na IPA projektu, gospođe Gražine Rokicke, u period od 5-9 novembra 2012. godine obavljena je studijska poseta Poljskoj.

Tokom posete, delegacija iz Srbije koju su činili predstavnici ministarstva kao i rukovodioci tri regionalna savetovališta za zaštitu potrošača koji su i članovi Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača, posetili su osam različitih institucija i organizacija, uključujući i državno telo nadležno za zaštitu potrošača-Kancelariju za zaštitu konkurencije i potrošača, regulatorno telo za telekomunikavije, različite državne i private institucije za vansudsko rešavanje sporova, kao i jedno udruženje potrošača.

Posebno interesovanje učesnici posete pokazali su za jedinstvenu instituciju u oblasti zaštite potrošača u Poljskoj-lokalne pravobranioce(obudsmane) za zaštitu potrošača. Rukovodilac Beogradskog savetovališta, predsednica CEPS-a, Vera Vida bila je član dlegacije koja je posetila Poljsku.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS