Odštampajte ovu stranicu

Analitičari: EU politikom uslovljavanja nenamerno pravi jake lidere u regionu

04. jun 2019. 14:08:16 Pročitano 1721 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na skupu koji je održan 03. Juna 2019. godine u prostorijama  EU info centra u Beogradu pod nazivom„Politika uslovljavanja EU prema Zapadnom Balkanu – Podrška demokratiji i vladavini prava “ istraživačica sa Švajcarskog federalnog instituta za tehnologiju (ETH) u Cirihu Nataša Vunš rekla je da politika uslovljavanja samo pojačava efekat „zarobljene države“ što je pak ključna prepreka za dalji demokratski proces Zapadnog Balkana.

Pune prostorije EU info centar nisu mogle da prime sve zainteresovane za ovu temu.U panel diskusiji  razgovaralo se  sa Natašom Vunš, autorkom papira koji zagovara ovu tezu, Milanom Antonijevicem, Izvršnim direktorom Fonda za otvoreno društvo, Natašom Dragojlović,  koordinatorkom Nacionalni konvent o EU i Srđanom Majstorović, predsenikom UO Centra za evropske politike-CEP. Moderirala je: Sena Marić. 

Ispred Centra potrošača Srbije pomenutom događaju prisustvovala je predsednika CEPS-a, Vera Vida. 
Koordinatirka Nacionalnog konventa o EU (NKEU) Nataša Dragojlović istakla je da se, od EU Strategije proširenja na Zapadni Balkana do 2025, vrlo malo razgovaralo o tome koliko su za to spremni s jedne strane EU a s druge kandidati.

 

Neda Spasić

Najnovije od Neda Spasić