Odštampajte ovu stranicu

Rekordan broj učesnika na takmičenju učenika osnovnih i srednjih škola u Senti

08. april 2019. 10:30:27 Pročitano 2883 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

5. aprila 2019. godine u Senti sedmi put za redom održano je  takmičenje iz oblasti zaštite prava potrošača za učenike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Centra za zaštitu potrošača Senta i Ekonomsko trgovačke škole.  Prvi put ove godine, na takmičenju su učestvovali i učenici iz Mađarske  kao i  učenici petih i šestih razreda osnovnih škola.

 

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovao je 71 učenik, sa ukupno 37 timova. Najviše tema se odnosilo na  hranu,  šta konzumiramo i kako hrana utiče na zdravlje potrošača, reklame i oglašavanje, internet trgovinu  i njene zamke.

Predsednik Centra za zaštitu potrošača Senta, Molnar Čikos Jozsef, otvorio je takmičenje i pozdravio učesnike i goste. 

Gosti iz Srbije bili su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Slađana Petrović,  načelnik  Odeljenja za zaštitu potrošač, Ivana Prijević,  pravni savetnik i Vera Vida predsednica Centra potrošača Srbije u čijem sastavu se nalazi i Centar za zaštitu potrošača Senta.  Gosti iz Mađarske bili su Šandor Petrik, šef Odjela za zaštitu potrošača u Uredu vlade Čongrad, član Nacionalnog veća Mađarske, Bela Muhi i  voditelj GENIUS Talenta . 

Nakon završetka tekmičenja učesnike je pozdravio Kornel Toth, direktor Ekonomsko trgovačke škole i zajedno sa članovima komisije  uručili nagrade i priznanja  za učešće na takmičenju.

Takođe, Vujičić Sava je rekao i da će se timovi Sentesi i Mako izvan Zentai trke takmičiti na ovogodišnjem GENIUS-u, au narednom periodu će i Zentini učenici moći da učestvuju na mađarskim takmičenjima.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS