Odštampajte ovu stranicu

Nezaboravni ukusi Srbije

18. maj 2018. 10:24:46 Pročitano 2620 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dana 16.05.2018. godine u Konaku knjeginje Ljubice, kompanija Coca-Cola Srbija inspirisana srpskom kulturonom tradicijom i starim uskusima naše zemlje, kroz projekat Nezaboravni ukusi Srbije predstavila je jela iz cele zemlje i spojila ukus tradicionalog i modernog.

Sa željom da vrati stara jelan na savremenu tršesu uputili su se u gastro avanturu kroz Vranje, Leskovac, Bojnik, Pirot, Aleksinac, Potpeće, Lig, Rogljevo, Vršac, Zrenjanin, Debeljaču, Belo blato I Sumrakovac kod Boljevca. Zabeležena su od zaborava i sačuvana autentiča jela poput šunudla, samsa sa trljancom, pitija od boba, bungura i mnoga druga jela koja možete ispratiti preko YouTube kanala Coca-Cole. 

Dana 19. maja u Noći muzeja posetioci mogu i lično doživeti deo tradicije nekadašnje Srbije u Konaku knjeginje Ljubice, jer se Coca-Cola nije zadržala samo na zaboravljenim jelima već je inapiraciju pronašla I u starim zanatima. Posetioci je prvi put u Beogradu moći da vide unikatne pletene, tkane, heklane I štrikane bilborde, koje su izradile žene iz različitih krajeva Srbije.

Navedenom skupu ispred Centra potrošača Srbije, prisustvovala je predsednica Vera Vida i pravni savetnik, Jelena Vukašinov.

 

Neda Dimitrijević

Najnovije od Neda Dimitrijević