Odštampajte ovu stranicu

Drugi sastanak Dijaloga o politici reforme upravljanja javnim finansijama

09. maj 2018. 12:26:11 Pročitano 2734 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dana 27. aprila 2018. U hotelu Zira, održan je “Drugi sastanak Dijaloga o politici reforme upravljanja javnim finansijama” (PFM Policy Dialogue”).

Ministar finansija dr Dušan Vujović, ovom prilikom je izjavio da je metodologija primene ovog Programa značajno unapređena u odnosu na prošlu goddinu I da u potpunosti prati sve ključne makroekonomske elemente kako u pogledu projektovane dinamike privrednog rasta tako I u domenu raspoloživih finansijskih I drugih resursa. Sastanak je organizovalo Ministarstvo finansija, uz podršku Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u okviru projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje "Reforma javnih finansija - finansiranje Agende 2030". 
Sastanak je bio posvećen razmatranju napretka koji je Republika Srbija ostvarila u oblasti reforme upravljanja javnim finansijama, započetih usvajanjem Programa reforme upravljanja javnim finansijama 2016-2020. godine. Napredak je predstavljen kroz prezentaciju Nacrta izveštaja o realizaciji pomenutog Programa koji obuhvata vremenski period od decembra 2015. do decembra 2017. godine. Današnjem sastanku prisustvovali su članovi Radne grupe za pripremu i praćenje sprovođenja Programa, predstavnici Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, kao i predstavnici donatorske zajednice i međunarodnih finansijskih institucija. 
Navedenom skupu ispred Centra potrošača Srbije, prisustvovala je pravni savetnik, Jelena Vukašinov.

 

Neda Dimitrijević

Najnovije od Neda Dimitrijević