Odštampajte ovu stranicu

Infostan: Nismo oprostili stare dugove

08. jul 2016. 07:49:12 Pročitano 2469 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Preduzeće Infostan saopštilo je danas da nije odustalo od prinudne naplate starih dugovanja, niti da je ikada doneta takva odluka.

Reagujući na pojedine medijske napise prema kojima su oprostili stara dugovanja, iz Infostana poručuju da je preduzeće "Infostan tehnologije" bilo po zakonu obavezno da odluči da li će stare dugove ostaviti sudovima ili će to prepustiti izvršiteljima. 

Odlučili su, kako navode, da postupak naplate starih dugova ostane sudovima, što ne podrazumeva odustajanje od prinudne naplate. 

U tom smislu i poručuju da dugovi za neplaćene komunalne usluge pre maja 2012, a za koje je pokrenuta prinudna naplata, neće biti oprošteni.

Iz tog komunalnog preduzeća, inace, podsećaju da je pre uvođenja u praksu izvršitelja, odnosno pre Zakona o izvršenju i obezbeđenju, prinudna naplata pokretana pred sudovima, te da će u njihovoj nadležnosti i ostati oko 375.000 starih predmeta.

Izvor: Tanjug.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS