Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


PAŽNJA, IKEINE PORTIKLE OPASNE PO DECU: Zbog mogućnosti gušenja povlače se sa tržišta, KOMPANIJA VRAĆA NOVAC

02. oktobar 2019. 14:25:08 Pročitano 1795 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kompanija IKEA pozvala je danas sve kupce dečje portikle MATVRA (plava/crvena dva komada) da prestanu da je koriste i da kontaktiraju kompaniju IKEA radi nadoknade.

Kao razlog povlačenja proizvoda navedena je mogućnost otpadanja dugmeta na portikli, što može prouzrokovati opasnost od gušenja.

Svi proizvodi IKEA su, kako je saopšteno iz kompanije, testirani i usaglašeni sa važećim standardima i propisima, ali su, uprkos tome, primljena obaveštenja o tome da dugme na MATVRA portikli može da otpadne, što predstavlja opasnost od gušenja.

- Došli smo do saznanja da postoji rizik da dugme otpadne ako ga dete vuče - navodi Emili Knuster, menadžerka u kompaniji IKEA ov Sviden, i dodaje da je bezbednost kupaca najviši prioritet kompanije.

Portikle istog naziva, MATVRA, dezen voće/povrće, zelena/žuta, bezbedne su za upotrebu zbog drugačijeg materijala i dizajna, poručuju iz kompanije.

IKEA je pozvala sve kupce da vrate proizvod u robnu kuću IKEA radi punog povraćaja novca ili dobijanja sličnog proizvoda, dodajući da dokaz o kupovini (račun) nije neophodan.

Izvor: informer.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiPAŽNJA, IKEINE PORTIKLE OPASNE PO DECU: Zbog mogućnosti gušenja povlače se sa tržišta, KOMPANIJA VRAĆA NOVAC Na vrh strane